Tips & tricks

Invité dans les toilettes

L'espace minimum dont vous avez besoin pour vos toilettes est de 90 x 120 cm, juste assez pour être confortable mais aussi pour ne pas être étouffant. Vous voulez que vos toilettes paraissent plus grandes ou qu'elles restent une petite pièce confortable ? Avec quelques astuces simples, vos toilettes s'intégreront dans votre maison aussi bien que le reste de vos pièces.

Pak de muren in je toilet slim aan

 

Wit of een licht grijs zijn de meest gekozen kleuren voor de muren in het toilet. Deze kleuren vergroten de ruimte maar ook een gekleurd behang met veel structuur of een mozaïek laten je toilet optisch groter lijken. Bovendien kan je met een kleur meer persoonlijkheid geven aan je kleinste kamer.

 

Speel met de diepte door alleen de achterste wand een kleurtje te geven. Hoe donkerder je kleur, hoe dichterbij de achterwand komt. Kies dus voor een licht kleurtje om de ruimte langer te doen lijken of net donkerder voor een knus gevoel.

 

Laat tegels op de vloer doorlopen op de achterwand voor een maximaal vergrotend effect of kies voor lange tegels in de breedte die de muren breder doen lijken.

 

Is je toiletruimte al een groter formaat, dan wil je misschien net het omgekeerde resultaat behalen. Een groot toilet kan namelijk al snel heel ongemakkelijk aanvoelen. Om de ruimte kleiner te doen lijken kies je best donkere kleuren voor je muren of je kan spelen met prints. Kies je voor behang, neem dan wel een afwasbare soort.

Hou de vloer van je toilet vrij

 

Een vrije vloer laat je ruimte groter lijken. Met een hangende handen-wasser en hangende accessoires maak je alles luchtig en licht. Heb je een hele kleine ruimte en wil je een handenwasser in je toilet? Dan kies je sowieso best een hangend exemplaar zonder onderkast om beenruimte te besparen. Laat je sifon gerust in het zicht hangen maar kies dan wel eentje die mooi bij kranen past.

 

Ga je volledige renoveren met een nieuw toilet, kies dan een hang-wc. Wist je dat de meeste hang-toiletten ook een extra compacte uitvoering hebben? Hiermee win je enkele centimeters die een groot verschil kunnen maken.

Kies een toiletkastje

 

Al ooit naar het toilet geweest en zonder papier gevallen? Het is je vast al wel eens overkomen. Extra toiletpapier is een must om binnen handbereik te hebben maar ze zijn niet direct de gezelligste items om je toilet mee aan te kleden.

 

Kies een handenwasser in combinatie met een kastje en berg je reserverollen en schoonmaak producten er in op. Net zo handig en zo maak je ineens plaats voor leuke decoraties.

 

Benieuwd hoe jouw toekomstige gastentoilet er zou kunnen uitzien? Onze experts helpen je graag op weg.

 

Maak een afspraak

Prendre rendez-vous

Prenez rendez-vous dans notre showroom et posez toutes vos questions à l'un de nos experts en salle de bains.

Prendre rendez-vous
Trouvez un showroom
stg vind een toonzaal in de buurt